Politika povrata

Naša Pravila povrata sadržavaju dio i tumače se u skladu sa našim Opštim uslovima prodaje . Mi zadržavamo pravo na promenu Pravila povrata u bilo kojem vremenskom periodu. Politika povrata poslednji put je promenjena 18.08.2014.

Naša Politika povrata je vrlo jednostavna.

Kada primite naručeni proizvod trebalo bi ga proveriti što je prije moguće i uvek pre upotrebe.

Molimo Vas da osigurate da proizvod sadrži broj odobrenja (autorizacijski broj) pre vraćanja proizvoda.

Vaše pravo da promenite mišljenje

Svi smo to prošli, naručili nešto pa shvatili da to zapravo ne treba.

Imate rok od 14 dana u kojem možete otkazati Vašu porudžbinu u skladu s našom politikom povrata i vratiti proizvod u roku od 14 dana koji počinje teći prvog dana posle dana kada ste preuzeli proizvod.

To je vrlo jednostavno, samo pratite korake u nastavku (idite na naslov sekcije ' Kako vratiti proizvod ')

Svi proizvodi se moraju vratiti nekorišteni i u originalnoj ambalaži kao šta su bili u vreme prijema.

Molimo Vas da se po prijemu proizvoda primeni dužna pažnja kod isprobavanja / pregledavanja proizvoda npr. osigrajte da sigurnosni pečati ili oznake ostanu netaknuti.

Dobili ste krivi proizvod

Prihvatite naše izvinjenje ako ste dobili krivi proizvod. Ovo nije uobičajn slučaj u našoj praksi, ali ako se ista stvar dogodi želimo to popraviti u najkraćem mogućem roku.

Da biste dobili povrat novca ili zamenu, morate vratiti proizvod koji ste dobili pod istim uslovima pod kojima ste ga dobili i to u roku od 14 dana od dana kada ste primili proizvod.

Oštećeni ili neispravan proizvod

Molimo Vas da prihvatite naše izvinjenje ako ste dobili oštećen ili neispravan proizvod. Mi razumijemo frustracije do koje ova situacija može dovesti , dakle, želimo rešiti problem šta je pre moguće.

Ako mislite da ste primili proizvod koji je neispravan, molimo da nas kontaktirate. Potrebno je sa Vaše strane da nam detaljno iznesete sadržaj nedostatka da bi Vas savetom uputili na sledeći korak.

Naša politika povrata u slučaju neispravnih proizvoda uključuje Vaša zakonska prava.

Proizvod niste dobili

Molimo Vas da prihvatite naše izvinjenje ako niste primili proizvod. To nije uobičajena praksa i u svakom slučaju ćemo pokušati u šta kraćem roku ukloniti problem.

Kako bi se dobio za proizvod povrat novca ili zamena, morate nas informirati u roku od 21 dana od datuma kada ste dobili naš e-mail kojim se potvrđuje smo proizvod poslali.

Vaša zakonska prava

Naša Politika povrata ne utječe na Vaša ostala prava.

Za više informacija o Vašim ostalim zakonskim pravima posetite službenu stranicu Vlade Velike Britanije: www.gov.uk ili kontaktirajte-Consumer Direct, vladinu udrugu za zaštitu korisnika na broj telefona +44 8454 04 05 06.

Šta napraviti da bi dobili povratak proizvoda

  • Obratite se putem Vašeg računa našem centru online poruka ili nas nazovite na +44 (0) 845 094 9889
  • Kako bi kontaktirali tim službe za korisničku podršku potrebno je obavezno spomenuti broj porudžbine, proizvod koji vraćate kao i razloge povrata. Mi ćemo pružiti jedinstveni broj odobrenja (lozinku) za vraćanje proizvoda, kao i adresu na koju šaljete proizvod
  • Molimo Vas da proizvod zapakirate sigurno te unutar paketa isto tako stavite broj porudžbine, te Vaše ime i adresu
  • Molimo Vas da kod slanja paketa nabavite dokaz o slanju putem poštanskog ureda jer u suprotnom kod slučaja gubitka proizvoda u transportu nećemo imati mogućnost izvršiti povrat novca ili zamenu proizvoda bez dokaza o slanju paketa putem pošte
  • Ako tražite zamenu proizvoda, a on nije više dostupan, vraćamo iznos kojeg ste platili na orginalni račun kojeg ste koristili prilikom kupnje proizvoda na račun kreditne/debitne kartica/Paypal računa.

Odgovorni ste za svaki proizvod koji ste dobili i to sve dok ne dođe u naše skladište, pa Vas molimo da osigurate vraćanje proizvoda putem pružatelja usluga koji osiguravaju vrijednost robe u slučaju gubitka ili oštećenja.

Šta ćemo napraviti sledeće

Svi vraćeni proizvodi proveravaju se u našem Odelu povrata.

Ako ispunjavate uslove prava na povrat novca onda cemo nadoknaditi cenu proizvoda (ukljucujuci trošak isporuke).

Postupak vraćanja proizvoda provodi se obično u roku od 7 radnih dana od primitka otkazane porudžbine, a najkasnije, u roku od 30 dana od primitka.

Povratak novčanog iznosa izvršavamo na orginalni račun koji ste koristili prilikom kupnje proizvoda, račun kreditne/debitne kartica/Paypal računa.

Povratak zamenjenih proizvoda

Ukoliko je proizvod kojeg ste naručili sadržava nedostatak, a mi smo Vam izvršili zamenu proizvoda, imate pravo u toj situaciji, otkazati dobivanje zamenskog proizvoda i to u roku od 7 radnih dana koji se računa od dana primanja zamenskog proizvoda te umesto njega možete ostvariti pravo na vraćanje novaca

Trošak vraćanja proizvoda

Molimo Vas da imajte na umu da ćemo nadoknaditi troškove poštarine u slučaju povrata proizvoda samo ako smo:

  • poslali krivi proizvod, ili
  • ako je proizvod oštećen ili neispravan; ili
  • kada se vraća zamenski proizvod koji ne želite zadržati.

Nećemo nadoknaditi troškove poštarine u slučaju povrata proizvoda za koji utvrdimo da su ispravni. Troškovi vraćanja proizvoda zavise o proizvodu te će biti dostavljeni nakon završetka procesa ispitivanja.

Žalbe

Izvinjavamo se ukoliko niste zadovoljni načinom na koji smo rešili povratak, zamenu ili popravak bilo kojeg proizvoda. Molimo Vas da kontaktirajte naše predstavnike službe za korisnika na tel. +44 (0) 845 094 9889, at feedback@thehutgroup.com ili putem davaoca poštanskih usluga na Odjel Službe za Korisnike Customer Service Department, Myprotein, Meridian House, Gadbrook Way, Gadbrook Park, Rudheath, Northwich, Cheshire, UK, CW9 7RA.

Back to top