• Gluten Free

    Gluten Free

  • Vegetarijansko

    Vegetarijansko

  • Vegan

    Vegan

Ksantan guma

Aroma
Pakovanje
Količina

TAJNI POPUST DO 35% | KOD: TAJNIPOPUSTBR

⚡ TAJNI POPUSTI DO 35% ⚡ | KOD ZA POPUST: TAJNIPOPUSTBR
Ponuda vredi do 31.03.2018. ili do isteka zaliha, maksimalan iznos popusta po kupovini znosi 14 000 dinara. Kupac može kreirati više porudžbina.
"Jedine prepreke koje imamo u životu su one koje smo sami postavili"

KUPI ODMAH
999din

Pregled Proizvoda

Ksantan guma je jedan od najefikasnijih dostupnih izvora dijetetskih vlakana. Može se koristiti za dodavanje teksture za hranu bez potrebe za glutenom i potpuno je netoksičan. Ksantan guma se proizvodi fermentacijom šećera od strane Ksanthomonas campestris bakterije i predstavlja bio polimer koji je strukturiran kao celuloza.

Mnogi ljudi smatraju da imati vlakana u ishrani može biti teško, naročito ako oni ne jedu veliki deo voća i zelenog povrća. Ksantan guma, u formi suplemenata, daje većinu potrebnog u ishrani i služi kao zamena za normalna vlakana.

Za sve one koji ne mogu da jedu gluten kao deo njihove ishrane ovo je odgovarajuća alternativa za upotrebu u kuvanju. Generalno, hrani koja je deo ishrane bez glutena nedostaje tekstura i debljina. Dodavanje ksantan guma u kuvanju sosova će povećati masu hrane bez dodavanja značajne količine kalorija.

Ne postoje neželjeni efekti korištenjem dodatnog ksantana tokom dužeg vremenskog perioda, a i korisan je dijetetski suplement za osobe koje pate od IBS. Konzumiranje kasantana će povećati unos vlakana kako bi se poboljalo varenje, bez potrebe da jedu škrobaste hranu koja može povećati bol.

  • Bez Glutena
  • Može se koristiti za dodavanje teksture u hranu i piće

Preporučena upotreba

Za poboljšanje svoje viskoznosti zasnovane na proteinima probajte dodati 3/4 male merice (2g) proteinskog praška u proteinski šejk sa vodom ili mlekom.

Čuvati na hladnom, suvom mestu, daleko od direktne sunčeve svetlosti. Ovaj proizvod je namenjen da se koristi uz aktivan životni stil i uravnoteženu ishranu. Pogodan za vegetarijance i vegane.

Sastav

Napravljeno u prostorijama gde se rukuje i mlekom, sojom, jajima, glutenom i njihovim proizvodima.

Bez ukusa: Ksantan guma (100%)

Nutritivne Informacije

Veličina porcije - ¾ mala merica (2g)

Porcija po pakovanju - 125 (250g)

Nutritivne informacije

  U 100g U porciji *RI
Energija 832 kJ/203 kcal 17 kJ/4 kcal 0%
Masti 0 g 0 g 0%
  od kojih zasićene 0.1 g 0 g 0%
Ugljeni hidrati 78 g 1.6 g 1%
  od kojih šećeri 0 g 0 g 0%
Vlakna 62 g 1 g  
Proteini 3.3 g 0 g 0%
So 1 g 0 g 0%

 

* Prosečan unos za odraslu osobu (8400 kJ/2000 kcal)

Nutricionistički podaci se zasnivaju na verziji Bez ukusa, prilikom izbora alternativnog ukusa nutritivne vrednosti mogu varirati

Recenzije Korisnika

Trenutno nema recenzija

Ksantan guma

Odaberi sliku

Ksantan guma
Back to top