• Gluten Free

  Gluten Free

 • Vegetarijansko

  Vegetarijansko

 • Vegan

  Vegan

Xylitol

Xylitol Powder: 100% Natural Sweetener

Aroma
Pakovanje
Količina

TAJNI POPUST DO 35% | KOD: TAJNIPOPUSTBR

⚡ TAJNI POPUSTI DO 35% ⚡ | KOD ZA POPUST: TAJNIPOPUSTBR
Ponuda vredi do 15.03.2018. ili do isteka zaliha, maksimalan iznos popusta po kupovini znosi 14 000 dinara. Kupac može kreirati više porudžbina.
"Jedine prepreke koje imamo u životu su one koje smo sami postavili"

KUPI ODMAH
1599din

Pregled Proizvoda

Xylitol je šećerni alkohol koji se prirodno nalazi u raznom voću i povrću. Naširoko se koristi kao zaslađivač bez šećera i smatra se mnogo prirodnijom i zdravom alternativom od šećera i drugih sintetičkih zaslađivača.

Xylitol je 100% prirodan i predstavlja idealanu zamena za normalan šećer koji je istovremeno nezdrav i često toksičan. Kao zaslađivač, kaloričan uticaj ksilitola je obično oko 40% niža nego kod drugih ugljenih hidrata i šećera, što ga čini zdravim dodatkom svakoj ishrani.

Nedavna studija je pokazala da je glukoza (vrsta šećera) dovodi do povećanja nivoa šećera u krvi, Xylitol ne proizvodi tako izražen efekat. Kako se nivo šećera u krvi ne menja tako dramatično od uzimanja Xylitol, radi i kao odlično sredstvo da se smanji masti. Xylitol takođe dokazano smanjuje apetit jer može da obezbedi produženi osećaj sitosti.

Kao alternativa šećera, Xylitol dokazano je da pomaže smanjenju karijesa i u nekim slučajevima preokrene efekte postojećih stomatoloških problema. Ovo je zbog činjenice da Xylitol je nefermentisan od strane oralnih bakterija i zapravo može da inhibira rast bakterija rezultira manje stomatoloških pitanja.

 • Prirodna i zdrava alternativa šećeru i drugim sintetičkim zaslađivačima
 • Snižavaju krvni šećer kada se pojede u odnosu na šećer
 • Čuvaju zube smanjenjem demineralizacije zuba

Preporučena upotreba

Namenjen za upotrebu kao stolni zaslađivač, kao alternativa šećeru. Potrošnja hrane / pića sadrži Xylitol umesto šećera izaziva manji porast glukoze u krvi nakon njihove potrošnje u odnosu na šećernu hranu / piće. Dodajte ovog sastojka koliko je potrebno da se postigne željeni rezultat, ali ne više. Prekomerna potrošnja može izazvati laksativno dejstvo te preporučujemo maksimalnu dnevnu dozu od 12g.

Čuvati na hladnom, suvom mestu, daleko od direktne sunčeve svetlosti. Ovaj proizvod je namenjen da se koristi uz aktivan životni stil i uravnoteženu ishranu. Pogodan za vegetarijance i vegane.

Sastav

Napravljen u objektu u kojemu se rukuje mlekom, sojom, jajima, glutenom i njihovim proizvodima.

Bez ukusa: Xylitol (100%)

Nutritivne Informacije

Veličina porcije - 1 mala merica (4g)

Porcija po pakovanju - 125 (500g)

Nutritivne Informacije

  U 100g U porciji *RI
Energija 1692 kJ/398 kcal 68 kJ/16 kcal 0%
Masti 0 g 0 g 0%
  od kojih masne kiseline 0 g 0 g 0%
Ugljeni hidrati 100 g 4 g 2%
  od kojih šećeri 0 g 0 g 0%
Proteini 0 g 0 g 0%
So <0.01 g <0.01 g 0%

 

* Prosečan unos za odraslu osobu (8400 kJ/2000 kcal)

Nutricionistički podaci se zasnivaju na verziji Bez ukusa, prilikom izbora alternativnog ukusa nutritivne vrednosti mogu varirati

Recenzije Korisnika

Trenutno nema recenzija

Xylitol

Odaberi sliku

Xylitol
Back to top